15 Kasım 2013 Cuma

16 / KASIM / 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 16:00 DA YAPILACAK OLAN SEMT MECLİSİ TOPLANTISI DUYURUSU

DEĞERLİ SEMT MECLİSİ ÜYELERİ
VE
 BÖLGE SAKİNLERİ KOMŞULARIMIZ



Bölgemizin önemli güncel konularından olan, 100. Yıl Birlik Parkı' nın son hukuki durumunu ve kamu nezdinde ODTÜ yolu olarak adlandırılan, Konya  Bulvarı-Anadolu Bulvarı yolları bağlantısının son hukuki durumunu ve konu ile ilgili gelişmeleri görüşmek ve değerlendirmek üzere toplantı yapılacaktır.

Semt Meclisi Toplantımız 16 / KASIM / 2013  
CUMARTESİ günü saat 16:00

olarak yapılması üyelerimizin gelebileceği bir zaman dilimi olarak değerlendirilmiştir.

Ankara dışındaki işlerimin halen devam etmesi nedeniyle bu toplantıya katılamayacağım için, toplantıya Sözcü ve Başkan Yardımcısı olarak 100.Yıl İşçi Blokları Mah. Muhtarı Sn. Hasan SARIKAYA başkanlık edecektir.

Arkadaşlarımızın toplantıya katılımda gereken hassasiyeti göstermeleri beklenmektedir.

Bilgilerinize
Selam ve Sevgilerimle

Dönem Sözcüsü ve Başkan
Mimar Ahmet Nedim Kaya

B.BELEDİYESİNİN MECLİSİNDE ALMIŞ OLDUĞU KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARININ İPTALİ İÇİN 19 / KASIM /2013 SALI GÜNÜ SAAT 13:00' DE PARKA GELECEK OLAN MAHKEME KEŞİF HEYETİNDEN İSTEKLERİMİZ

DEĞERLİ SEMT MECLİSİ ÜYELERİ
VE
BÖLGE SAKİNLERİ KOMŞULARIMIZIN DİKKATİNE,
Bölgemizin önemli güncel konularından olan, 100. Yıl Birlik Parkı' nın son hukuki durumu :
Açılan Kentsel Dönüşüm Davasıyla ilgili olarak Birlik Parkı' nda yapılacak olan Keşif , daha önce 15 / KASIM / 2013 Cuma günü saat 10:00 da yapılması Mahkeme tarafından bildirilmiş idi.
Ancak Bilirkişilerin talebi nedeniyle Keşif tarihi değişmiştir. 

KEŞİF :
19/KASIM/2013  SALI GÜNÜ  SAAT 13:30' DA                  PARKTA YAPILACAKTIR.

100.YIL İŞÇİ BLOKLARI 
ÇUKURAMBAR 
ÇİĞDEM 
KIZILIRMAK

MAHALLELERİNDE VEYA ANKARADA YAŞAYAN
DEĞERLİ BÖLGE VE İL SAKİNLERİ
DOSTLAR VE ARKADAŞLAR

Keşif günü ve saatinde KOMŞULARIMIZIN
Birlik Parkımıza gelerek Keşif heyetinden ;

42.000 M2 KULLANMA ALANI OLAN  CANIMIZ PARKIMIZIN  OLDUĞU GİBİ KORUNMASINI VE BU ŞEKLİYLE KALMASINI İSTEYECEĞİZ.
GEÇEN SENELER  ANKARA B.BELEDİYESİ TARAFINDAN ( 2011-2012 YILLARINDA)  AYNI PARKI VE YEŞİLİ YOK EDEREK İMARA AÇMAK VE BU İMARDAN RANT KAZANMA AMAÇLI HAZIRLANAN PLANLAR, BÖLGE SAKİNLERİNİN VE MESLEK ODALARIMIZIN KAZANDIKLARI  İDARİ VE TEMYİZ DAVALARINDA KAMU YARARI GÖRÜLMEDİĞİ İÇİN İPTAL EDİLMİŞ İDİ.
ANCAK ANKARA  B.BELEDİYESİNİN BASİT BİR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPARAK, BU SENEDE (2013 YILI) AYNI AMAÇLA VE AYNI ŞEKİLDE YEŞİL ALANLARI VE
80.000 nüfuslu (4 Mahalle) BÖLGE SAKİNİNİN, EMZİKLİSİNDEN 90 YAŞINA KADAR
HERKESİN VE HER KESİMİN  KULLANDIĞI  CANIMIZ PARKIMIZI, BU ANLAŞILMAZ, VE MAHKEME KARARLARINA RAĞMEN FRENLENEMEZ BİR İŞTAHLA TEKRAR YOK ETMEK VE  ÇEŞİTLİ SPEKÜLATÖRLERE  RANT SAĞLAMAK AMACIYLA ALMIŞ OLDUĞU KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARININ VE PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİN   TEKRAR VE KALICI BİR ŞEKİLDE İPTAL EDİLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ.

Arkadaşlarımızın Birlik Parkında yapılacak olan keşif toplantısına katılımda gereken hassasiyeti göstereceklerinden eminiz.
Bilgilerinize
Selam ve Sevgilerimizle
100.YIL İŞÇİ BLOKLARI - ÇUKURAMBAR - ÇİĞDEM - KIZILIRMAK MAHALLELERİ SEMT MECLİSİ
Hasan SARIKAYA..........İşçi Blokları Mah Muhtarı ve Bşk. Yrd.
Figen Yücel.....................Kızılırmak Mah Temsilcisi ve Bşk. Yrd.
Faruk Bayraktar............İşçi Blokları Mah Temsilcisi ve Bşk. Yrd.
M. İhsan Gülbudak...............................Çukurambar Mah Muhtarı
Cemal Akın..................................................Çiğdem Mah Muhtarı
Cengiz Yağ..............................................Kızılırmak Mah Muhtarı
Erdinç Kahraman............................Çiğdemim Derneği Temsilcisi
Zahide Erdal......................................İşçi Blokları Mah Temsilcisi
Çiğdem Ekici......................................Çukurambar Mah temsilcisi
Tülay Korkmaz.........................................Çiğdem Mah Temsilcisi
Melih Karakadıoğlu

Dönem Sözcüsü ve Başkan
Mimar Ahmet Nedim Kaya

5 Ekim 2013 Cumartesi

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!..

            Sayın komşularımız,
Bizler hep geçmiş zamanın daha güzel olduğundan bahsederiz; ama bugünün teknoloji ile nasıl yaşandığının farkında mıyız acaba? Bugünün yaşanması için bir kendimize, bir de çevremize bakmamız lazım! Dünya ve doğa bizlere nimetlerini sunarken hiçbir şeyi esirgemiyor Bizler ona ne vermekteyiz? Çoğunluğumuz ne yazık ki bunun farkında bile değiliz. Bundan dolayı bizler şu anki teknolojinin nimetlerinden yararlanılmasını kendimize göre bilmemekteyiz. Günlük yaşamımızdan örnek verecek olursak: Kavşaklardaki trafik lambaları insanların kazasız belasız kullanmaları için var; ancak yine de birçok kural ihlal eden araç ve yayaları görmekteyiz, bu da insanlar ne kadar okusalar da; eğitimin kurallarına uyma eksikliğini gideremediğini gösterir. Bu ve bunun gibi sebeplerden ötürü teknolojiyi verimli bir şekilde kullanmak, onu insanların yararına dönüştürülmesini sağlamak lazım derim.
Sevgili komşularımız;2009 yerel seçimlerde mahallemizin sorunlarına talip olduk ve karınca kararınca “mahallemize bir katkımız olur mu” mücadelesini sizlerin destekleriyle vermeye çalışmaktayız.
Mahallemizin alt yapısı bayağı eskimiş. Bu durum mahalleye ve sakinlerimize maddi ve manevi yükümlülükleri getirmekteydi. Önceki muhtarımızın dilekçeleri ve bizlerinde yazışmalarımızla mahallemize %40 nispetinde bir çalışma yapıldı. Bizler bundan memnun muyuz? Oldukça az. Peki neden? Yapılan işlerde muhtarların görüşlerine hiç yer verilmiyor. Yatırımlar insanların yararına olması gerekirken kişilerin ve şirketlerin menfaatlerine çalışılmakta. Tüm bunlardan bizler üzüntü duymaktayız.
Sokak aydınlatma lambaları 40 yıldan beri ne bakılmış nede ilgilenilmiş. Bizler sabah gazetesi Ankara muhabiri Ahmet Bey ile istişare kurduk ve Ankara ekinde sürekli haber yaptık. Dilekçelerimizle bu savaşı kazandık.%60 nispetinde bu olayı gerçekleştirdik. Geri kalan havayı hatların yer
altına alınmasında vermiş olduğumuz dilekçelerimizde kurumlarla yazışmalarımız devam etmektedir. Sizlerden de bu yerlerle mücadelemizde bizlere tanıdıklarınız vasıtasıyla destek olmanızı isteriz.
Ankara”nın %3 ünü kapsayan yeşil alan işçi blokları birlik parkı Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından imara 2011 Ocak ayından itibaren açıldı. İmar değişikliğiyle ticaret ve konuta çevrilmiş. Yapmış olduğumuz dava itirazlarıyla; davayı Danıştay kesin kararlarıyla kesin olarak kamu yararına kullanılacak diye karar çıktı ve bizler sevince boğulduk. Kutlama bile yaptık; ama insan insanlar için hizmete getirilen başkan 5.000 yurttaşının imzaladığı dilekçeyi hiçe sayarak tekrar imar değişikliğiyle yeniden 15.adet dava açtık ve davalar devam etmektedir. Destek veren halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı mahalleliler olarak sunarız.
            Ben muhtarım; şehir plancısı değilim. Yaşam boyunca almış olduğumuz derslerden insanların işleri her zaman zora sokulmakta olduğunu gördüm, görüyorum. Şehirlerde yollar şehir trafiği yoğunluğunu; sürücüler göz önüne alırlarsa güzel olur. Metropol şehirlerde ulaşıma toplu taşım araçlarına ağırlık verilse, ulaşım kolaylıkları sağlanarak insanları memnun olacaklardır. O; sorunlar oldukça insanların tepkisi olmayacak, yollar ne kadar rahat olursa araç sayısı o kadar artar, bu da yakıt tüketiminde israfa yol açar.
            Şehrin; merkez ilçe, mahallesine 8 şeritlik otoban yolu yapılamaz; bu yollar en fazla 6 şeritlik bağlantı yolları olabilir. Yollar yapılırken de viyadükler ile görüntü kirliliği yaratılmamalıdır. Üzüntümüz şudur ki bizim ülkemizde insanların memnuniyetinden rahatsız olmasına sebebiyet verecek işler yapılmaktadır ve bu hem çevreye hem de insanlarımıza zarar vermektedir.
Sevgili Dostlarım,
            Mahallemiz ve ülkemiz adına duyduğumuz tüm kaygı ve sıkıntılarımızın beraberce üstesinden geldiğimiz güzel günler diliyor ve Kurban Bayramınızı içten dileklerimle kutluyorum.
Hasan SARIKAYA
100. YIL İŞÇİ BLOKLARI 
MAHALLE MUHTARI

EGO'DAN GELEN CEVAP:

T.C.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
EGO Genel Müdürlüğü Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı

Sayı     : 85230776/201-03-3698-42987                                                       13 09 2013
Konu   : Kapalı durak talebi hk.da..


            Sayın Hasan SARIKAYA
            100. Yıl İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı
            Çankaya / ANKARA

İlgi      : 26.08.2013 tarihli dilekçeniz.

            İlgide kayıtlı dilekçenizde mahalleniz sınırları içerisinde 1427. Cadde, No: 40 önünde bulunan tabelâ durağın kapalı hale getirilmesi, 1500. Cadde ile 1487. Sokak kesişimindeki kapalı durağın yenilenmesi, 1505. Cadde üzerinde bulunan kapalı durak zemininin de düzeltilmesi istenilmektedir.

            Bahse konu adreslerde yapılan inceleme neticesinde: 1427. Cadde üzeri No: 40 önündeki durak yerinin kapalı durak montajına kaldırımın dar olması nedeniyle uygun olmadığı, 1500. Cadde ile 1487. Sokak kesişiminde bulunan mevcut kapalı durağın kullanılabilir durumda olduğu, yeni tip kapalı duraklarımızın eskilerden daha büyük olması nedeniyle kaldırım alanının yeterli olmadığı için yenilenemeyeceği tespiti yapılmıştır. 1505. Cadde üzerindeki kapalı durak zemininin düzeltilmesi için de ilgili firmaya gerekli talimat verilmiştir.
           
            Bilgilerinize rica ederiz.

                                                                       K. Faruk KAYIR                    Fazlı SARI
                                                           Merkez ve Atelyeler Müdür V. Genel Müdür Yardımcısı



Mehmet Akif Ersoy Mah. 296.Cadde. No: 133 Yenimahalle-ANKARA           Ayrıntılı bilgi için irtibat: A. DERİNGÖZ
TEL: 0312 385 28 45 / 201                                                                                  E.Posta: otobus.mrk.atelyeler@ego.gov.tr


27 Ağustos 2013 Salı

EGO Genel Müdürlüğü'ne; 26 08 2013 Tarih ve 25692 Sayı mukabili verilen dilekçe

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
E G O GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
ANKARA
HASAN SARIKAYA
100.YIL İŞÇİ BLOKLARI
MAHALLESİ MUHTARI
            Müdürlüğünüze; İşçi blokları mahallesi 1427. cadde üzerindeki 40 numaralı bina önündeki otobüs durağı eski duraklardan olduğundan; doğanın şartlarına dayanamadan yıkıldı; belediye bu kapalı durağı kaldırdı. zorunlu, zaruri ihtiyaçtan dolayı yapımıyla ilgili 2009 mahalli seçimlerden bu yana kurumunuza yapmış olduğumuz yazışmalardan olumlu bir netice çıkmamaktadır. Bu konu semtimizde büyük üzüntüler yaratmaktadır.
 Amacınız bu insanlara ceza mı vermek!. (halk arasında konuşulan söylentiler) yoksa hizmet sunmak mı acaba?
Sizler kurum olarak vatandaşın ulaşımını Para karşılığı sağlamaktasınız.
Kullanmış oldukları hizmetlere bir çözüm bulmaktan! Neden zorlanıyorsunuz acaba. Bu Semtin, mahallenin nüfus yoğunluğumuz otuz binin üzerinde. Haftada 2 gün pazarımız var ve AVM’ler ile Pazar alışveriş yoğunluk 50. bin kişinin üzerinde. Böyle bir yoğunluğu olan bir yerde  karda kışta soğukta ,yağmurda yaşta, güneşli günde, EGO otobüslerini bekleyen,  yaşlısı,genci, çoluk çocuk, nerede bekleyecek?. Bina önlerinde, bina girişi koruluklarda mı?. Bekleyecekler acaba?
Siz sayın yetkililere mahalle sakinleri olarak soruyoruz?
BİR ÇÖZÜM!!...
Müdürlüğünüze 419 no’lu Çukurambar mahallesinden dönen otobüsün güzergâhının 1500 caddeye kadar uzatılması ile ilgili yazışmalar yapıldı. Sizlerden gelen cevap; güzergâhta yolcular mağdur olacağından kabul edilememiştir,
Sizlere semt sakinleri olarak soruyoruz?
Buradaki ulaşım zorluğu çeken insanların hizmet çalışmalarınızda mağduriyetleri nasıl giderilecek?, Buna bir çözüm bulursak mahalleli olarak burada oturan yaşlısı, ihtiyarı, çoluk çocuk, Pazar,sağlık ocağı okullar çok uzak olduğundan  ulaşımı EGO otobüsleriyle takviyeli olarak sıklaştırırsanız çok sevinilecektir.
İşçi blokları mahallesinin 1500 cadde ile 1487 sokak birleşim yerindeki durağın çok eski olduğu durağın görüntü kirliğini yarattığı ve bu kadar bütçesi olan Büyükşehir belediyesine hiç yakışmıyor.
1505 cadde üzerindeki durakların durak alanlarının bozuk, zeminleri kullanılamaz şekilde oldukları görülmektedir.
Müdürlüğünüz; hizmet kapsamında çalışmalarınız mahallemize renk katacaktır.
Geçen geçmiş zamandaki zorlukları ve görüntü kirliğini yok etmiş olacağız.
Dilekçemiz dikkatle incelenerek; Konunun duyarlılıkla ele alınarak taleplerimize ivedi olarak cevap verilmesi için gereğini; arz ve rica ederim.
                                                                                                           Hasan SARIKAYA
                                                               İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı

            NOT: İş bu dilekçe, "EGO Genel Müdürlüğüne" 26 Ağustos 2013 Tarih ve 25692 Sayı ile tevdii ve teslim edilmiş bulunmaktadır. 

25 Temmuz 2013 Perşembe

Mübarek Ramazanlar diler, Bayramınızı Kutlarız...

Sevgili Komşularımız…
Bizleri birbirine bağlayan, sevgi ve hoşgörüyü yüreklerimizde en yoğun şekilde hissettiğimiz milli ve dini bayramlarımız, bize verilen birer armağandır. Bu armağanlardan birisi olan mübarek ay ramazanın gelmesiyle bu hislerimiz daha da yoğunlaşmıştır. İnsanlar birbirini görmek için sabırsızlanır. Ya büyükler çocuklarını, akrabalarını bekler ya da küçükler büyüklerini görmeye gider. 
Bizlerde bu yıl büyüklerimizi ve küçüklerimizi bir arada görmek için mübarek ramazan ayında muhtarlar olarak BİRLİK PARKIMIZDA bir iftar verelim dedik ve çalışmalarımıza başladık. Allahın izniyle devletimize, devletimizin adaletine güvenerek milletimizin–76 milyon yurttaşımızın-malı olan BİRLİK PARKIMIZDA bu mübarek ramazan ayında iftarımızı dualarla yapalım dedik ve 19.07.2013 tarihinde bunu gerekleştirdik. Semt ve mahalle sakinleri olarak bir araya gelip komşuluk ilişkilerimizi biraz daha pekiştirmiş olduk. Haberdar olup da iftarımıza gelen veya gönülleriyle bizlerle birlikte olan tüm insanlara teşekkür ederiz.
Bizlerin temennisi İşçi Blokları mahallesinde bulunan “Birlik Parkı”nın mübarek ayda yapılan duaların yüzü hürmetine inşallah adaletimizin de hayırlı kararlarıyla 76 milyon ve çoğalan nüfusumuza kalmasıdır.
Sevgili komşularımız; her ramazan ayı bir yılın bitimi demektir; Yani bir yılı daha geride bıraktık. Bu vesileyle, Siz sevgili ve değerli komşularımızın mübarek ramazanlarının hayırlara vesile olmasını diler, kutlu Ramazan Bayramınızı ailenizle sağlıklı, mutlu neşeli, sağlıklı ve huzurlu geçmesini Allah’dan niyaz ederiz.
İşçi Blokları Mahalle Muhtarı Hasan Sarıkaya ve İhtiyar Heyeti

2 Temmuz 2013 Salı

100. YIL, ODTÜ, ÇUKURAMBAR, BALGAT, ÇİĞDEM DURAKLARI!..

ODTÜ-100.YIL AZAPHANE DURAĞI
Mustafa Nevruz SINACI
            Eğer 29 Haziran 2013 Cumartesi günü saat: 10.00 – 11.30 arası; Görünürde dört şeritli Ankara, Balgat Ziyabey Caddesi inadına tıkalı, kenar şeritleri “devlet, hükümet, vilâyet, polis, belediye, kaymakamlık ve mahalle muhtarlarına meydan okuma, açık eşkıyalık ve yol kesme” anlamında işgal edilmiş olmasaydı, belki de bu makale yazılmayacaktı…
            Cehennem sıcağında tıklım, tıklım bir minibüs düşünün. Şehrin ana artelinde, merkezi veya büyük çarşı geçişlerinde değil, sıradan bir mahallesinde cadde tıkalı. Trafik normal, akış rutin, tek sorun: Her iki taraf kaldırım bitişiklerindeki şerit işgali! Bütün dünyada geçerli hak, hukuk kavramları, evrensel trafik kurallarına göre kaldırımlar halka, cadde ve sokak içleri ise araç geçişlerine aittir. Peki, Ankara ve Türkiye Cumhuriyet devletinde neden değil?..        
            Türkiye Cumhuriyetinde aşiretten devlete geçiş süreci henüz tamamlanmadı mı?
Yoksa tamamlandı da, şimdi tekrar aşiret, derebeylik ve faşistlik mi hortladı?..
Pazaryerine geldiğimizde, tıkanan ve geçit vermeyen yoldan mütevellit, belki devlet belki de (işe yaramadığını sonradan öğrendiğimiz) dernek adına utanan Şoför; “Arkadaşlar, Milli Kütüphane’ye kadar inen yoksa şuradan dönelim, ya da burada çakılıp kalacağız” dedi.
Birkaç yolcu itiraz edince, başkası sordu: Nerede inecektiniz?, Cevap: İlerde Lisede.
Yolculardan biri öfkelendi ve; “Kardeşim Liseye en fazla otuz metre var. Allah aşkına inin şurada, otuz metre yürüyün. Bizde şu cehennemi sıcakta, “ana caddeye araç park edecek kadar şerefsiz, adi insanlık düşmanları yüzünden” yollarda sürünmekten kurtulalım.”
İlerde Lisede inecek var diyenlerden ses yok. İstiflerini bozmadan oturuyorlar.
Dolmuş yerinde sabit. Fakat son konuşan vatandaş, onurlu ve sorumlu bir tartışmayı tetikledi. Önce polisin neden? niçin? park yasağını ihlâl ve ana caddeyi gasp suçu işleyenleri men ve takip etmediği, cezalandırmadığı; İnsan Hakları, Adalet, Hak-Hukuk ve Demokrasinin mutlak gereği olduğu halde, trafikte düzeni sağlamaktan aciz kalındığı, zorunlu, yasal görevin niçin yapılmadığı, halkın çektiği eziyet, ıstırap ve zulme seyirci kalmasının nedeni sorgulandı.
Bu arada dolmuş Balgat Polis Karakolunu geçmiş ve Lisenin yanına gelmişti.
İkisi bay biri bayan 3 kişi indi. Uzun süredir güneşte beklediği anlaşılan bir kişi bindi.
Bu arada ODTÜ öğrencisi bir genç konuşmaya başladı:
“Biz, ODTÜ öğrencileri olarak bu yolu kullanmayız. Eskişehir yolu üzerinden okula gidip geliriz. Fakat ben Çetin Emeçte oturduğum için bu güzergâhın müdavimiyim. Ancak, arkadaşın ifade ettiği sorunlardan çok daha büyük, derin, acil ve müzmin sorunlarımız da var. Örneğin bu Cadde sadece şimdilerde değil, tam iki buçuk yıldır böyle. Ankara Valiliği büyük Şehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü dâhil, binlerce şikâyet dilekçesi verildiği halde kimse Ziyabey Caddesi ile ilgilenmedi. Hukuki duyarlık ve insani sorumluluk sağlanamadı, bu arada leş kargaları, lokantacılar mafyası, saldırgan ayakçı ve kabadayılar caddeyi işgal ve istilâ etti.
Anlaşılan o ki, ya hükümet bunlara güç yetiremiyor yada iktidar kötülerden yana..
AZAPHANE DURAĞI:
Dolmuş kağnı hızıyla ilerliyor, genç öğrenci ise, dikkat kesilen yolculara hitabını şöyle sürdürüyordu: “Siz Azaphane deresi neresidir bilir misiniz?” (Evet, evet seslerinden bilenlerin olduğu anlaşıldı) Genç devamla: Şimdi iyi kötü dolmuşa bindik. Artık alıştığımız gibi sorunlu bir yolculuktan sonra Kızılay’a varacağız. Ama nerede inebileceğimiz belli mi, şansımız varsa aşağıda veya yukarıda bir yerlerde!.. Ya akşam veya gün içinde eve dönerken ne olacak?..”
ODTÜ ve 100.Yıl durakları 35 gündür “Polis İşgali” altında!..
“Dönerken bu kadar şanslı olmayacağız. Çünkü: ODTÜ, 100.Yıl, Balgat, Çiğdem ve Çukurambar dolmuş kalkış durakları bir aydır kapalı. Aslında kapalı değil, Polis gasp-ı, işgal ve kriz yönetimi denilen bir heyetin keyfi kullanımı altında. Bu duraktan ekmeğini kazanan yüzlerce şoför esnafının bitmez-tükenmez çilesi, gereksiz masraf, zarar-ziyan, kayıp ve israfı; Ekmeğini kazanmak uğruna yararlanan yüz binlerce Balgat, Çukurambar, 100. Yıl, Çiğdem sakini, yolcusu ve biz ODTÜ öğrencilerinin günahı ne?....” Sözün burasında Kızılay’a geldik..    

21 Mayıs 2013 Salı

ÇİĞDEM Semt Meclisi görev taksimi...

ÇANKAYA ÇİĞDEM SEMT MECLİSİ 
DÖNEM SÖZCÜSÜ VE KOMİSYON BAŞKANLARI  SEÇİMİ İŞÇİ BLOKLARI MAHALLESİ, ÇUKURAMBAR MAHALLESİ, ÇİĞDEM MAHALLESİ VE KIZILIRMAK MAHALLE SAKİNİ DEĞERLİ KOMŞULARIMIZA DUYURU

Çankaya / Çiğdem Semt Meclisi “YÜRÜTME KURULU” Üyeleri Seçimi 28 Nisan 2013 Tarihinde yapılmıştır. Seçilen 12 Üyeli “YÜRÜTME KURULU” 13 Mayıs 2013 tarihinde Semt Meclisinin kendi binasında toplanarak; Dönem Sözcüsü, Sözcü Yardımcıları, Genel Sekreter ve Komisyon Başkanları seçimlerini yapmıştır. Bölge sakinlerimizin şikâyetlerini dinlemek, incelemek, değerlendirmek, gidermek ve beklentilerini yerine getirmek için çalışacak olan komisyonlar ve başkanları aşağıda açıklanmıştır.
Buna Göre:

Görüşmek istediğiniz konularla ilgili olarak Komisyon Başkanları telefonlarını arayabilir, e-posta adreslerine yazabilir veya “SEMT MECLİSİ” binamıza bizzat gelerek bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Bölgemizi ve Semtimizi daha güzel, daha sağlıklı, ileri ve mutlu yaşam standartlarına sizlerle ulaştırmak, hep beraber çalışarak örnek mahalleler oluşturmak dileğimiz ve hedefimizdir.
Saygılarımızla

Yapılan açık oylama seçim sonuçlarına göre:

DÖNEM SÖZCÜSÜ/BAŞKAN                   9/12 oyla         Ahmet Nedim KAYA          
DÖNEM SÖZCÜSÜ/BŞK. YARDIMCISI   9/12 oyla         Hasan SARIKAYA
DÖNEM SÖZCÜSÜ/BŞK. YARDIMCISI   9/12 oyla         Figen YÜCEL
DÖNEM GENEL SEKRETERİ                     9/12 oyla         Faruk BAYRAKTAR
    
1) ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK KOMİSYONU BŞK  9/12 oyla  Ahmet Nedim KAYA
    (ÇAK-DER Derneği Tems.) cep tel: 0533 / 379 7549   e-posta: ahmetnkaya@gmail.com
                                             
2) ENGELLİLER,GÜÇSÜZLER,YAŞLILAR VE KİMSESİZLER KOMİSYONU BŞK.

    9/12 oyla  Hasan SARIKAYA (İşçi Blokları Mah Muhtarı )    
    cep tel: 0505 / 578 0348   e-posta: muhtar.hasan@hotmail.com
     
3) KADIN KÜLTÜR SANAT VE ÇOCUK KOMİSYONU BŞK.                                               
     9/12 oyla Figen YÜCEL (Kızılırmak Mah Tems.)
     cep tel: 0554 / 602 0535  e-posta: elifsena1967@mynet.com
                                                                                              
4) SAĞLIK KOMİSYONU BŞK.     9/12 oyla Cemal AKIN (Çiğdem Mah Muhtarı)
     cep tel: 0542 / 233 0057  e-posta: cigdem.muhtarlik@gmail.com

5) EĞİTİM KOMİSYONU BŞK.      9/12 oyla Cengiz YAĞ (Kızılırmak Mah Muhtarı)
     cep tel: 0533 / 741 5297   e-posta: yagcengiz@hotmail.com

6) GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU BŞK.         9/12 oyla Çiğdem EKİCİ
    cep tel: 0530 / 159 2645 e-posta: karakiz__18@hotmail.com (Çukurambar Mah Tems.)

7) HUKUK KOMİSYONU BŞK.     9/12 oyla Erdinç KAHRAMAN
    cep tel:0532 / 244 9475  e-posta: ekahraman2012@gmail.com (Çiğdemim Derneği Tems.)

8) AR-GE KOMİSYONU BŞK.        9/12 oyla M.İhsan GÜLBUDAK
     (Çukurambar Mah Muhtarı) cep tel: 0532 / 245 0969  e-posta:
     ihsangulbudak@hotmail.com

Ahmet Nedim KAYA - Mimar
Dönem Sözcüsü

20 Mayıs 2013 Pazartesi

BÖLGE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ


ÇİĞDEMİM SEMT MECLİSİ
Hasan Sarıkaya, 100 yıl İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı
1- Bölgemizde bulunan ve 4 büyük Mahalleyi kapsayan, 20 bine yakın aile ve 70 bin insanın yaşadığı hinterlanda kamuya ait alanların.; Büyükşehir Belediyesi İmar Meclisinin “ikna edici zorunlu sebep ve makul gerekçelere dayanmadan” aldığı keyfi kararları ile imar değişikliğine gidilerek; Bu alanlar Birilerinin istek ve talepleri doğrultusunda “ Rant, Ticaret ve konuta çevrilip” bölge ve doğanın görünümünü bozulup, imar şehir planında insanların kamu yararına kullanma alanları yok edilmektedir…
Bu başıboşluluk, insanların duyarlı hale getirilmesinde, bizlerle ortak düşüncede olan basın, dernekler, dergiler, el ilanları ile halkı duyarlı hale getirilmesini sağlamak.
Semtimizde kamuya ait yerlerin imar değişikliğine açılarak yok edilen alanlar: hayat sebla evleri, pınar okulları, Atlantis anaokulları, ender inşat, Eskişehir yolundaki demir yığını.
2-Bölgemizde oldukça çok. İnsanların korkulu rüyaları olan. Başıboş hayvanlar, Sayın Ankara Büyükşehir belediye başkanımız i.melih gökçek befendi; anakaranın Avrupanın örnek şehirlerinden biri ve Avrupa belediye kentler birliği başkanlığına seçilmiş durumundadır, bu insanların kalbine hançer saplayan adamı  nasıl oluyor da Avrupa bu insanı göreve getiriliyor, tarihimizi hiçbir zaman unutmayalım. Bizler Türk milletiyiz. Tarihlimizden ders alan bir milletiz. Anakaranın sorunlarını hiçe sayan. Tüm anakarayı kapsayan başıboş hayvanlara sahip çıkamayan avrupada kendisini nasıl jön olarak gösteriyor. Hiçimi yüzü kızarmıyor. Bu insanların ruhsal yapılarını bozan bu konudan habersiz, vurdumduymaz bir yönetici istenilmemektedir, yapılanları bir kahramanlık olarak göstermek kendisi gibi insanları kandırıyor bilir, insanoğlu uzayda yer çekimsiz yerde müzik yapıyor o daha mağaradan insanlara sesleniyor başarılarından bahsediyor. Kendisini öven yandaş basın, dergi, broşürlerle kedini övmekle ne zannediyor.
3-Büyükşehir belediyesi çevre koruma daire başkanlığına; 11.10.2012 tarihinde 1516,1427 caddeleri ile ve bölgemizde bulanan ana arterlerdeki ağaçların araçlara ve insanlara zarar verdiğini. burada sorumla ve görevli Levent güneş isimli şahısla 3445944/1187 noglu telefonla görüştük 1 ay içereninde ağaları budayacaklarını söylediler şükürler olsun daha bıdıyaçaklar. Bunu defalarca telefon ederek. Ömer, Tacettin beylerle de görüştüm ve neticesiz kaldı, sayın başkanımız avrupada kentler birliği başkanı seçiliyor. Nasıl anakaranın sorunlarına cevap veriyor da Avrupa mı kaldı. Ben bu başkana ve kadrosuna diyecek söz bulamıyorum.,.
4-sokak aydınlatmaları bir vatandaş hava karardıktan sonra korkusundan sokağa çıkarak evindeki çöpünü atamıyor. avrupa kentler birliği başkanı bunlardan haberdarmı. Karanlıktan dolayı önü kesilip, sıkıştırılıp, korkutulan insanların vebalını nasıl verecek..
5-ulaşım sorunları Allah vermiş çayıra birileri kayıra misali. Kimsenin gıkı çıkmıyor, yahu bu insanın, yanı sıra mülki idarecilerin işleri ne, teknolerji nerede, bunları uyudukları gördükleri rüyalardan biraz uyandıralım. çalalım kapılarını, biber gazımı sıkacaklar birazcıkta bizler yiyelim, bu biber gazı yiyenlerin canı yok mu, salaklar mı,vatan yalnız bunlardan mı soruluyor.bizler ne yapıyoruz.dilekçelerimi sundum.mahallemde iki önemli noktada kapalı durak istedim, 1427 cad. kapalı Pazar yerine,1487 sok. ile 1500 cad. arasına maalesef  bir netice yok.nerede belediye;? Nerede.? EGO vatandaşa hizmet nasıl oluyor ben anlamadın. Otobüs, münübüs, çalışmalarını kim denetliyor, vatandaşın derdini kim dinliyor, vatandaşın mağduriyetine kim yardımcı olacak, vatandaş bilmek ister.
6-Cadde ve sokaklar, kaldırımlar, ASKİ kanalizasyon bacalarının bozukluğu, kendi işlerinin erbabı olmamakla birlikte, milletin malı, can emniyetini hiçe saymak. Avrupa kent birliği başkanı seçiliyor ya; Anakaranın sorunlarını gören yok. Sağ olsun kendileri çıkıp bir çan kayaya bakıyor mu acaba 
Ben benim, benim ruhum duyguların insanlara insanlığa hizmet etmek, insanlarla insan gibi yaşamak. Bu dünyadan insan gibi göçetmektir, sağlıcakla kalınız. 13.05.2013

15 Mayıs 2013 Çarşamba

HABER,



ÇİĞDEM SEMT MECLİSİ
2013 YILI "SEÇİMLİ" OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
                 Çankaya Kent Konseyi Başkanı
      Sayın Dr. Işıkhan GÜLER Açış konuşmasını yaptı.
Çiğdem Semt Meclisi Seçimli Genel Kurulu 28 Nisan 2013 Pazar günü; İşçi Blokları Mahallesi,  Çukurambar Mahallesi, Çiğdem Mahallesi ve Kızılırmak Mahalleleri sakinlerinin katıldığı büyük bir çoğunlukla ve Çankaya Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Işıkhan GÜLER' in katılımıyla, 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesindeki Semt Meclisinin kendi binasında yapıldı. Bu dönem seçilen Yürütme Kurulu üyeleri 2013 ve 2015 yılları arasında iki yıl süre ile görev yapacaklar.
                     Divan Başkanı 100. Yıl İşçi Blokları Muhtarı
                   Sayın Hasan Sarıkaya genel kurula açıklama yapıyor.
YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ:
1. Hasan SARIKAYA                 İŞÇİ BLOKLARI Mah. Muhtarı
2. M.İhsan GÜLBUDAK           ÇUKURAMBAR Mah. Muhtarı ve ÇAK-DER Derneği Başkanı
3. Cemal AKIN                           ÇİĞDEM Mah. Muhtarı
4. Cengiz YAĞ                             KIZILIRMAK Mah. Muhtarı
5. Ahmet Nedim KAYA               ÇAK-DER Derneği Temsilcisi
6. Erdinç KAHRAMAN              ÇİĞDEMİM Derneği Temsilcisi
7. Faruk BAYRAKTAR              İŞÇİ BLOKLARI Mah Temsilcisi
8. Zahide ERDEM                       İŞÇİ BLOKLARI Mah Temsilcisi
9. Çiğdem EKİCİ                         ÇUKURAMBAR Mah Temsilcisi
10.Tülay KORKMAZ                  ÇİĞDEM Mah Temsilcisi
11.Figen YÜCEL                          KIZILIRMAK Mah Temsilcisi
12.Melih KARAKADIOĞLU
Divan heyeti Muhtarlardan oluştu.
YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1. Bengisu KAYA                           İŞÇİ BLOKLARI Mah Temsilcisi
2. Semra KOBAKÇI                      ÇUKURAMBAR Mah Temsilcisi
3. Tülin AĞCA                                ÇİĞDEM Mah Temsilcisi
4. Afife KALELİ                             KIZILIRMAK Mah. Temsilcisi
Seçime Katılım Yüksekti
2013-2015 Çalışma Dönemi için seçilen yürütme kurulu üyeleri ilk toplantılarında aralarından Dönem Sözcüsü seçerek görev bölümü yapacaklar. Çalışma arkadaşlarıma yeni dönemde başarılar dilerim.
AHMET NEDİM KAYA - MİMAR
100. Yıl Birlik Parkı Platformu
Koordinatör

3 Mayıs 2013 Cuma

ÇİĞDEM SEMT MECLİSİ SEÇİMLİ GENEL KURULU YAPILDI


2 Mayıs 2013 Perşembe


ÇİĞDEM SEMT MECLİSİ 
SEÇİMLİ GENEL KURULU YAPILDI                 

Semt Meclisi Seçimli Genel Kurulu 28.Nisan.2013 Pazar günü İşçi Blokları Mah, Çukurambar Mah,Çiğdem Mah. ve Kızılırmak Mahalleleri sakinlerinin katıldığı büyük bir çoğunlukla ve Çankaya Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Işıkhan GÜLER' in katılımıyla Semt Meclisi' nin kendi binasında yapıldı.
Bu dönem seçilen Yürütme Kurulu üyeleri 2013 ve 2015 yılları arasında iki yıl süre ile görev yapacaklardır.

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ :
1.  Hasan SARIKAYA              100. YIL İŞÇİ BLOKLARI Mah. Muhtarı
2.  M.İhsan GÜLBUDAK           ÇUKURAMBAR Mah. Muhtarı ve ÇAK-DER Derneği Başkanı
3.  Cemal AKIN                       ÇİĞDEM Mah. Muhtarı
4.  Cengiz YAĞ                       KIZILIRMAK Mah. Muhtarı
5.  Ahmet Nedim KAYA           ÇAK-DER Derneği Temsilcisi
6.  Erdinç KAHRAMAN            ÇİĞDEMİM Derneği Temsilcisi
7.  Faruk BAYRAKTAR            100.YIL İŞÇİ BLOKLARI Mah. Temsilcisi
8.  Zahide ERDEM                        "         "            "                   "
9.  Çiğdem EKİCİ                     ÇUKURAMBAR Mah Temsilcisi
10.Tülay KORKMAZ                 ÇİĞDEM Mah Temsilcisi
11. Figen YÜCEL                     KIZILIRMAK Mah Temsilcisi
12. Melih KARAKADIOĞLU


YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYELERİ :
1. Bengisu KAYA                100.YIL  İŞÇİ BLOKLARI Mah Temsilcisi
2. Semra KOBAKÇI           ÇUKURAMBAR Mah Temsilcisi
3. Tülin AĞCA                     ÇİĞDEM Mah Temsilcisi
4. Afife KALELİ                  KIZILIRMAK Mah Temsilcisi
5. Sema KENDİR

2013-2015 Çalışma Dönemi için seçilen yürütme kurulu üyeleri ilk toplantılarında aralarından Dönem Sözcüsü seçerek görev bölümü yapacaklar.
Çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim.

AHMET NEDİM KAYA-mimar
100. Yıl Birlik Parkı Platformu
Koordinatör 



    ÇANKAYA KENT KONSEYİ BAŞKANI
    Sayın Dr. Işıkhan GÜLER Açış konuşmasını yaptı



Divan Başkanı 100.YIL İŞÇİ BLOKLARI MUHTARI
Sayın Hasan Sarıkaya  açıklama yapıyor.
                                            
                                                          
                                                                      Divan Heyeti Muhtarlardan oluştu.

                                                                           
                                         Bölge sakinlerinin Seçime katılımı yüksekti.

*  Ahmet Nedim KAYA-mimar
   100.Yıl Birlik Parkı Platformu
   Koordinatör

10 Nisan 2013 Çarşamba

Birlik Parkı’nın imara açılması son haftaların en çok tartışılan konularından....

HÜRRİYET

Birlik’teki yapılaşmaya 

Büyükşehir de karşı

ÇANKAYA’NIN 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan Birlik Parkı’nın imara açılması son haftaların en çok tartışılan konularından.
Bölge halkı da her pazar Birlik Parkı’nda toplanarak parklarını yapılaşmaya kurban vermemek adına protesto gösterisi düzenliyor, seslerini duyurmaya çalışıyor.
Birlik Parkı’nın imara açılma kararı geçtiğimiz hafta toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yeniden geldi.
Parkın imara açılmasına yönelik bin 209 itiraz yazısı geldiği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’na yansıdı.
Büyük çoğunluğunu bireysel itiraz başvurularının oluşturduğu dilekçelerde özetle, “Birlik Parkı’nın bölgenin tek parkı oluşu, on yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımı, onarımı ve düzenlemesi için önemli düzeyde kaynak aktarılması” gerekçe gösteriliyordu.
http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=15898637
Çankaya Belediyesi’nin de yapılaşmaya itirazının bulunduğu raporda en dikkat çekici itiraz ise Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.
Yanlış duymadınız, bölgenin imara açılmasından sorumlu tutulan Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı da, 19.01.2012 tarihli yazısında Birlik Parkı’nın imara açılmaması ve yeşil alan olarak kullanılması gerekliliğini vurguluyor.
HAVA KORİDORU NİTELİĞİNDE
Yazıda tam olarak şöyle deniyor:
“100.Yıl Birlik Parkı’nın yapımına 1994 yılı itibari ile başlanıldığı, ilerleyen yıllar içerisinde park alanına peyderpey yenileme, iyileştirme ve bitkisel materyalleri yoğunlaştırma çalışmaları yapıldığı, parkın yürüyüş ve gezinti yolları, çocuk oyun alanı, bölge halkına spor yapma imkanı sağlayan koşu yolu, kondisyon aletleri ve basketbol sahası, park donatıları ve yeşil alan dokusu ile özellik arz etmekte olup yoğun konut bölgesi içerisinde hava koridoru niteliği taşıdığı, yoğun kullanıcı kitlesi bulunan 38 bin 164 metrekare alana sahip 100.Yıl Birlik Parkı’nın üzerinde bulunduğu 7490 ve 7492 parsellerde yürütülen 1/5000’lik imar çalışmalarının, yeşil alan olarak kalması yönünde gerekli düzenlemelerin yapılmasını değerlendirmelerinize arz ederim.”
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ZORUNLULUKTAN
Aralarında Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanlığının ve Çankaya Belediyesi’nin de bulunduğu bin 209 dilekçe İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda MHP’li üyelerin muhalif oylarına rağmen oy çokluğuyla reddedildi.
Red gerekçesi de hayli çarpıcı: “Plan değişikliği alınmış yargı kararları doğrultusunda zorunluluktan kaynaklanıyor.”
İmar Komisyonu’nda itirazların reddine muhalif olan MHP’li İmar Komisyonu Üyesi İbrahim Uyar ise yargı kararına rağmen Birlik Parkı’nın “kurtarılabileceği” iddiasında.
Uyar’ın Birlik Parkı “formülü” şöyle:
BİRLİK FORMÜLÜ

Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmasız el atmadan dolayı plan tadilatı yaparak, 59 dönümlük parkın 16 dönümü imara açarak 2 buçuk emsal vermek durumunda kaldı. Bin 209 itirazın arasında Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin de bulunması her şeyi anlatıyor aslında. Yıllardır emek verilen bir parkın betonlaşmasına belediyenin de itirazı var. Ancak İmar Komisyonu bu itirazları dikkate almıyor ve 16 dönümlük alanın imara açılması kesinleşiyor. Buradan sonra şöyle bir yol izlenebilir.
Eğer belediye mahkeme kararıyla 16 dönümü vermek zorundaysa, yine Çankaya’dan başka bir tercih edilebilir. Büyükşehir’in Çankaya’da 2 buçuk milyon metrekare yeri var. Takas yoluyla park korunabilir. Hem bölge halkı rahatlar hem de Büyükşehir Belediyesi yıllardır emek verdiği parkının zarar görmesini engeller.”
Uyar’ın Birlik Parkı’na “takas” önerisi, Büyükşehir cephesinden bakalım nasıl bir karşılık bulacak. 
(HÜRRİYET, 24 Şubat 2012)

2012 "YENİ YIL" MESAJI..


29 Aralık 2012 Cumartesi

“İŞÇİ BLOKLARI” MAHALLESİ MUHTARI: HASAN SARIKAYA’NIN “YENİ YIL” MESAJI


“BİRLİK PLATFORMU” KURUCU ÜYESİ VE “İŞÇİ BLOKLARI” MAHALLESİ MUHTARI: HASAN SARIKAYA’NIN “YENİ YIL” MESAJI
Sevgili ve değerli komşularımız;
İşçi Blokları Mahallesi’nin saygıdeğer sakinleri… 
Bizler, Mahalle Muhtarı ve Muhterem Yönetim Heyeti; 2009 yılında, takdir ve teveccühlerinize mazhar olarak “sizlere hizmet etmek vaadi ile” göreve getirildik.
Görevi devir aldığımız günden bu yana bizler, “özümüzden çok sevdiğimiz ve kendimizi içtenlikle adadığımız” mahallemize ne kadar yararlı olabiliriz düşüncesi ile “mesai mefhumu düşünmeden” çalışmaktayız. 
Hani, halk arasında alışkanlık haline gelmiş bir cümle var…
“Koskoca bir yılı geride bıraktık” cümlesi.
Eğer biz bu cümleye inanacak ve kendimizi bu cümle ile ifade edecek olursak, aradan geçen koskoca yıl, ıstırap, azap ve sıkıntı dolu olarak bizlere yansımış olur.
Bilâkis biz bunu, bir vazife şuuru, olağan faaliyet ve halka hizmet onuru biçiminde kabul, telâkki ve ifade ediyoruz.
Konuyu biraz açacak olursak: 2011 yılı Kasım ayından bu güne kadar, “100. Yıl İşçi Blokları Birlik Parkı'nın korunması ve kalıcı kılınması” mücadelesini, daha da açıkçası adeta savasını verdik. Halen temyiz bazında devam eden bu mücadelemizde; Başta mahalle sakini ve “Birlik Parkının gerçek sahipleri olarak” bizlere yardımcı olan komşularımıza; İnsan Hakları, Adalet ve Hukuk’un başında olan değerli Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarımıza, mahallemiz ve yakın çevre sakinleri adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Çok yakınımızda olan “100. Yıl İşçi Blokları Birlik Parkı'nın” mahallemiz doğası, çevre güzelliği, semt estetiği ve görsel güzelliğine “kalıcı ve sürekli olarak” katkı sağlamasını diliyorum.
Bunu istemek, talep etmek, sorumlu Hükümet ve Büyükşehir Belediyesinden beklemek, halkımızın en doğal, insani, medeni ve yasal hakkıdır.
İnsanlar hep “eski günlerin daha güzel olduğundan” bahsederler.
Ama şimdi gelişen teknoloji ve konusunda ilerleyen sektörler, insanların güncel ihtiyaçlarını dünden daha kolay sağlıyor ve karşılıyor. Dolayısıyla: Bu günden geleceğe, daha ümitle ve daha güzel bakılması gerekirken; Bizlerin geleceği “daha bir önem ve özenle” düşünmesi gerekirken  hep geçmişin daha güzel olduğundan bahsederiz.
Bizler şimdiki zamanda insanları mutlu edecek  ne gibi katkılar veriyoruz ki, geçmişi daha güzel olarak anımsayalım. 
Bu gerçeği daima aklımızın bir köşesinde tutmalı ve sürekli “daha, halkımız ve insanlarımız için ’iyilik, insanlık, gelişmişlik, erdem ve güzellik adına’ neler yapabiliriz?, diye düşünmeliyiz.. Bu gün olanlara daha çok katkımız olmalı ki, geçen zamanı ziyan ve olumsuzluklarla anmayalım.
Sevgili komşularımız ve değerli sakinlerimizden isteğimiz ve beklentimiz şudur:  
Yaşadığımız mekân, alan ve çevrede hep birlikte doğamıza, saygı, sevgi, sahiplik ve kıskançlıkla sahip çıkalım, doğal bitki örtüsü (faunayı) özenle koruyalım.
Sonuçta; Bir yıl içerisinde neler olmuyor ki neler!.. Bu olup biteni gün, gün düşünürsek bir yıl içerisinde çok gelişmelerin vuku bulduğunu. Biz de, mahallemiz ve dünyadaki tüm insanların 2013 yılının 2012 yılından daha barışcıl, huzurlu, sağlıklı, mutlu, neşeli, kazasız, belasız, kazançlı geçmesini; Birlik Parkımızın akıbetinin de hayırlara vesile olmasını dileyerek, 2013 yılınızı kutlar; Hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. 
Hasan SARIKAYA  İşçi blokları mahallesi muhtarı. 
(Ankara, 29 Aralık 2012, webmaster)

MUHTARLIĞIN TARİHÇESİ

MUHTARLIĞIN TARİHÇESİ
Mahalle muhtarlığı, Osmanlı Devleti’nde eskiden beri vardı. 
Mahallenin başında bulunan imamlar, toplumsal dayanışmayı sağlamak, halkın ihtiyaçlarını karşılaması gibi dünyevi hizmetler de görürdü. 
Halktan ücret alan imamların görevlerinin bir kısmı, zamanla mahalle muhtarlarına devredilmiştir. 19 Yüzyılda devlet halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak bazı yardımcı mahalli örgütler kurulmuştur. 
Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri de bu kuruluşlardandır. 
1864 Tarihli Vilayet Nizamnamesi ile hukuk sistemimiz içinde yer alan mahalle muhtarlığının kanunların ve emirlerin ilanı, tebligatta ve vergi toplamada idareye yardımcı olmak, yaralama, öldürme olaylarının haber verilmesi gibi görevleri vardır. (Bunlar, bugünkü görevlerinin de temelidir.)
Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri, 1913 tarihli İdare-i Umumiye-i Vilayet Kanunu ile kaldırılmış olduğu halde, varlıklarını mahallelerdeki kamu hizmetlerinin bir gereği olarak 1933 yılına kadar fiilen sürdürmüşlerdir. 
Bu tarihte çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüştür.
Ancak, on yıllık bir uygulama mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görüldüğünden, 1944 tarihli ve 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetlerinin Teşkiline Dair Kanun ile Kanunun uygulama şekil ve esaslarına dair 1945 tarihli tüzük çıkarılmıştır, ve bugünkü şeklini almıştır.